VFBT

Voorzitter: Joost Callebert
Ere-Voorzitter: Gerard Naeyaert
Onder-Voorzitter: Steven Vlaemynck
Secretaris: Ann Muys
M.Z. & Secretariaat: Deinse Horsweg 1 - 9031 Drongen
E-mailtrekpaard@vfbt.be
 

Alle officiële documenten (statuten/fokprogramma en Bestuurswissels) en officiële mededelingen – zie site www.vfbt.be

V.F.B.T. is de door de Vlaamse Overheid erkende vereniging van het Belgish Trekpaard en schrijft  binnen België de veulens in van de Vlaamse fokkers - gedomicilieerd in Vlaanderen.
DOELSTELLINGEN
V.F.B.T. is de werkende koepel van het Belgisch trekpaard voor Vlaanderen en heeft als doel enerzijds de fokkerij van het Belgisch Trekpaard  te promoten en anderzijds het gebruik van het Belgisch trekpaard te ondersteunen waarbij heel veel aandacht wordt besteed aan de langleefbaarheid met vooral gezonde benen.
 
V.F.B.T. heeft 3 commissies:
 
- Trekpaard Jeugd V.F.B.T
    Zij zullen de bestuurders en de fokkers van de toekomst worden
- Aangespannen/bereden die zich vooral op het recreatieve domein richt.
    De recreatie wint jaarlijks aan leden. Deze mensen stellen geen hoge eisen aan exterieur maar willen gezonde paarden   met een  aangenaam karakter.
- De hengstenhouders
   Heel veel ervaring aangaande fokkerij en selectie zit binnen de groep van onze hengstenhouders. Aangezien ze bij V.F.B.T. geen deel kunnen uitmaken van het bestuur, worden ze verenigd in een afzonderlijke commissie. 

Alle commissies hebben recht op een afgevaardigde binnen het bestuursorgaan van V.F.B.T. - echter zonder stemrecht.

V.F.B.T. is door de Vlaamse Overheid erkend en dient volgens zijn statuten samen te werken met de door de Overheid erkende verenigingen in België.

V.F.B.T. richt jaarlijks in samenwerking met de Koninklijke Landbouwcomice Aalst  HET VLAAMS KAMPIOENSCHAP in dat dankzij Stad Aalst kan rekenen op mooie premies voor de deelnemende fokkers.

V.F.B.T. richt jaarlijks in iedere provincie de OFFICIELE PRIJSKAMPEN in.

V.F.B.T. richt de HENGSTENKEURING in voor de fokkers, gedomicilieerd in Vlaanderen.


V.F.B.T. doet de subsidieaanvraag voor de instandhoudingspremie en doet in overleg met de Vlaamse Overheid alle uitbetalingen van de veulenpremie en de instandhoudingspremie voor jaarlinghengsten en 30-maander hengsten die deelnemen aan de exterieurkeuring voor toelating tot de openbare dekdienst.
 

Commissies