Modest Cortvrindt °1951 - †2021

Met diepe spijt vernemen wij het overlijden van Modest Cortvrindt op zondag 20 juni op de leeftijd van 70 jaar.  Modest, geboren op 02 februari 1951, verloor na een lange lijdensweg de strijd tegen kanker.
Modest was altijd een fervent liefbebber van het Belgisch trekpaard. Hij runde de laatste authentieke hengstenhouderij in Vlaams-Brabant van 1988 tot 2018, met het vertrek van de laatste hengst op het bedrijf.
De hengstenhouderij was toen al een eeuwlange bedrijvigheid van de familie, aanvankelijk gestart in 1860 door de voorouders van Modests’ moeder en samengevoegd met de hengstenstal Cortvrindt van zijn grootvader in Asse.
In 1976 werd de kampioenhengst Lutteur van ’t Ooievaarsnest ingezet, maar in 1995 kon Modest zelf de Belgische kampioenstitel ontvangen met Sam van den Oudenbos. De laatste twintig jaar droeg Modest bij in de verspreiding van de kleurverscheidenheid van het trekpaard met de inzet van bruine, zwarte en vooral vosse hengsten, met in het aanbod onder meer Calypso van ’t Hof ter Brempt, Max van ’t Lenzenbos en Herman van Terbolle.
De uitvaartplechtigheid gaat door op zaterdag 26 juni aanstaande om 11 uur in het rouwcentrum Van Hemelrijck, Edingsesteenweg 69 in Asse.  
Overlijdensbericht en rouwbetuiging via de website https://www.begr-vanhemelrijck.be/nl/condoleren/index.htm

Wij bieden Urbain, de familie en vrienden onze oprechte deelneming aan.