Trekpaarden triomferen tijdens menshow

Jumping Mechelen

Ter promotie van het mennen met trekpaarden was er voorafgaand aan de warm up in Mechelen een korte menshow ingericht door Brouwerij Palm. De hippische krachtpatsers werden gemend door Félix-Marie Brasseur voor Stal Steenhout, IJsbrand Chardon bracht de Palm-paarden uit en Gert Schrijvers stuurde de paarden van Willy Naessens door de hindernissen.

In een aangepast en ingekort parcours denderden de zware jongens door de Nekkerhal. Viervoudig wereldkampioen Chardon haalde met het vosse vierspan van Stoeterij Diepensteyn uit Steenhuffel de overwinning binnen voor Gert Schrijvers die tweede werd.

Bert Jambon, stalmanager in Stoeterij Diepensteyn, was enorm tevreden met de menshow én het behaalde resultaat van de Palm-paarden: “Het idee is vorig jaar ontstaan nadat IJsbrand Chardon een bezoek bracht aan Stoeterij Diepensteyn en hier zelf het Palm-vierspan mende. De andere menners, Brasseur en Schrijvers, waren eveneens direct bereid om ter promotie van het mennen met trekpaarden deel te nemen aan deze mini marathon.”

Bron: Galop.be - L.Vannueten
Foto:
trekpaardmenners.be

Palm-span wint in Mechelen