Solidariteit met de Gentse koetsiers

Teken mee de petitie

We betreuren de beslissing van de stad Gent om vanaf 2020 koetsen te verbieden!
 
Onze bevolking vervreemdt steeds meer van landbouw en landbouwhuisdieren. Melk komt uit kartonnen dozen en vlees koop je in de supermarkt. De weinige kansen die (stads-)mensen nog hebben om rechtstreeks met dieren in contact te komen worden hun beetje bij beetje ontnomen. Kermispony’s en koetsierspaarden hebben een arbeidsreglementering waar menig arbeider jaloers op kan zijn. Toch zijn er steden die geen kermispony’s of koetsiers meer toelaten, ook al stelt er zich geen enkel probleem met dierenwelzijn. Zo besloot de Stad Gent om de koetsen die er al decennia lang rijden, vanaf 2020 te verbieden. Geen compensatie, geen ruggespraak, amper 8 maanden vooropzeg voor een bedrijf dat 13 jaar investeerde (recent nog nieuwe stallen bouwde) en nooit enige klacht of sanctie over dierenwelzijn kreeg.  Beetje bij beetje wordt de paardenhouderij in de verdomhoek geplaatst: blokstaarten, kermispony’s, koetsiers, … Onze paardenhouderij heeft nochtans veel te bieden: maatschappelijk, pedagogisch, sportief, economisch, ecologisch, toeristisch, … Het kan toch niet de bedoeling zijn dat we naar een diergebruiksvrije maatschappij gaan?

 
Mag ik u vragen de petitie die derden opstartten te verspreiden onder uw leden - kennissen?
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2912469988794194&id=100000936631764&sfnsn=mo
 
 
De hippische sector dient waakzaam te zijn. Recent werden in Brussel de kermispony’s verboden, nu worden de koetsen in Gent verbannen. In Nederland lobbyt de Partij voor de Dieren (die nu ook in België actief wordt) om paardrijden en maneges te gaan verbieden.
https://www.bitmagazine.nl/bit-print/wordt-paardrijden-binnen-10-jaar-verboden/99077/
 
Er circuleerden al petities tegen maneges in Nederland
https://petities.nl/petitions/stop-de-mishandeling-van-paarden-paardrijden-en-manages?locale=Nl
 
Een dringende oproep aan de federaties, confederaties, Liga’s, stamboeken, fokkers, ruiters …. om zich te wapenen en proactief verzet aan te tekenen tegen deze éénzijdige en niet gefundeerde manier om de paardenhouderij te gaan beperken.
 
Een verwittigd man is er twee waard. Laat u horen!
Deel deze petitie via uw sociale media.