Sander van Alfons Vernaeve opnieuw Belgisch Kampioen trekwedstrijd

Ook al kampioen in 2022

Afgelopen zondag ging onder een droge hemel te Alden Biesen in Limburg het Belgisch kampioenschap trekwedstrijd 2023 door.

Twaalf combinaties deden mee aan deze krachtmeting. De deelnemers kwamen uit alle provincies van het land, waaronder één deelnemer die uit Wallonië kwam .

Van de twaalf deelnemende paarden waren er 8 van het ras Belgisch trekpaard en drie paarden van het Boulounnais ras .

De uiteindelijke oververdiende winnaar van deze krachtwedstrijd en dus BELGISCH KAMPIOEN 2023 werd de prachtige bruine 9 jarige 1,85 meter grote en 1097 kg zware BELGISCH TREKPAARD  RUIN  SANDER VAN HET GROENEWOUD (vader: Rob van Sternhoven) van ALFONS VERNAEVE uit Merelbeke .

Hij trok een gewicht van 2150 kg op de slede 13.5 meter ver en was hiermee een klasse sterker dan zijn concurrenten, wetende dat hij het gewicht van 1950 kg op de slede  twee keer heeft moeten trekken over een afstand van 20 meter, aangezien de jury vond dat het paard de eerste keer enkele springbewegingen had gemaakt in zijn trekproef. Dus dit paard had 1 zware trekproef meer in de benen op korte tijd dus hij werd met overschot BELGISCH KAMPIOEN TREKWEDSTRIJD  .

De tweede plaats was voor de 9 jarige Boulounnais merrie Princes van Jos Stessens uit Arendonk. Zij trok de slede van 2150 kg 3 meter ver.

De derde plaats was voor de 7 jarige bruine Belgisch trekpaard ruin Wannes van Marc Goossens uit Halle, hij trok de slede van 2150 kg 2,70 meter ver.

De vierde plaats was voor de 8 jarige bruine Belgisch trekpaard merrie Mirza van Alfons Vernaeve uit Merelbeke, zij trok de slede van 2150 kg 1,50 meter ver.

Deze vier combinaties waaronder dus drie Belgische trekpaarden waren duidelijk sterker dan de andere deelnemende paarden omdat zij de enige paarden waren die de slede van 2050 kg over een volledige afstand van 20 meter getrokken kregen.

De vierde en vijfde plaats waren voor Jan Voeten en Louis Linten.

PROFICIAT SANDER en ALFONS met jullie NIEUWE KAMPIOENSTITEL !

Een mooi eerbetoon is dit ook voor het prachtige Belgisch trekpaard ras !

Sander BK Trekwedstrijd 2023 bis

FOTO'S

Sander BK Trekwedstrijd 2023 bis
Sander BK Trekwedstrijd 2023