Samenwerking PHC en TPV

Nadruk op recreatie en opleiding

Nieuw sinds dit jaar is de samenwerking tussen PHC en TPV. De Power Horse Competition organiseert menwedstrijden waarbij het niet alleen gaat om behendigheid, maar ook om snelheid en durf. Trekpaard Promotie Vlaanderen is een organisatie die zich voornamelijk richt op beginnende en/of recreatief bezig zijnde menners en ruiters die vooral zoeken naar een plezierige bezigheid met het trekpaard. TPV organiseert veel mencursussen en informatiedagen voor beginnende menners, daarnaast organiseert ze ook wandelingen/recreatietochten van ongeveer 15/20 km. Met name dit onderdeel sluit goed aan bij de PHC, daar een aantal beginnende of oudere menners toch graag recreatief een afstandsrit rijden met eventueel een kegelparcours.
Beide organisaties zien de samenwerking als een perfecte aanvulling van elkaars activiteiten.

Het is de bedoeling dat op een viertal locaties van PHC-wedstrijden de mogelijkheid wordt geboden een wandeltocht te doen:
- 3 juli zaterdag in Alden Biesen, wandeling/recreatierit
- 18 juli zondag in Duiven, wandeling/recreatierit
- 31 juli zaterdag een instroomdag voor TPV te Berendrecht, waarbij de deelnemers een gehele dag aan onderdelen deel kunnen nemen die bij het mennen horen, tw. kegelparcours, dressuur, trekpaardproeven en een hindernis
- 1 augustus zondag in Berendrecht de wandeling/ recreatierit
- 29 augustus zondag in Domburg tijdens Horses by the Sea de wandeling/recreatierit

Verdere info op:  www.powerhorsecompetition.nl en www.trekpaardpromotie.be

Bericht van PHC, Andrie de Buck

Samenwerking PHC en TPV