Prijskamp Ranst

Trekpaard Jeugd VFBT

In de namiddag van zaterdag 26 augustus 2017 stond in het kader van Jaarmarkt Ranst een nieuwigheid op het programma: de 1e Prijskamp Ranst voor Belgische Trekpaarden die vanaf 12.30 uur door ging in de Schoolstraat. Met de steun van het gemeentebestuur organiseerde "Trekpaard Jeugd VFBT" deze eerste keuring.

Vier kampioenschappen werden tussen de reeksen afgewerkt. Er werd gestart met de jaarlinghengsten waar Bas van ’t Rietenhof van Vlaams-Brabant (v. Matteo van ’t Rietenhof) van Dominique Van Riet uit Londerzeel de titel in België hield in het nadeel van Unique van ’t Laureijnehof (v. Gillis van de Heirhoeve) van Olaf van Haelst uit Philippine (NL).

De titel bij de merries van één jaar was sowieso ook een prooi voor familie Van Riet, want Oda van ’t Rietenhof van Vlaams-Brabant (v. Tibo van Luchteren) klopte in de eindstrijd haar stalgenote Kjente (v. Matteo).

Vier kandidaten telde het kampioenschap van de merries van twee en drie jaar. Hier was het Liza van de Hoek (v. Udo van de Zaaidijk) van Benjamin Kusé uit Bazel die uiteindelijk met een extra ereronde de piste mocht verlaten.

Dan restte er nog de merries van vier jaar en ouder die draafden voor de laatste titel van de dag: Kampioene van Ranst. Het was driemaal stal Fierens tegen één, maar familie Smeers uit Houthalen is de laatste maanden niet te kloppen en won ook ditmaal de dagtitel, met de vijfjarige Maya van ’t Hengelhof (v. Rob van Sternhoven).

Klik hier voor meer info

Maya van 't Hengelhof kampioene