KMBT op facebook

Digitalisering fotoarchief

U zal het wellicht al gemerkt hebben: KMBT heeft een facebook-pagina en dit dankzij Lieselot De Greeff. Aanleiding was het zeer uitgebreide fotoarchief van KMBT, dat door Lieselot integraal werd gedigitaliseerd. KMBT beschikt over een zeer uitgebreide fotocollectie, van de beginjaren van het stamboek tot heden, met daarbij ook de uitgebreide foto’s van wijlen Antoine Hallet, die door zijn familie ter beschikking gesteld werden aan KMBT, waarvoor veel dank.

De vraag was hoe dit openbaar te maken. De keuze viel op facebook. Daarbij is het de bedoeling reacties te krijgen van en over fokkers / eigenaars en liefhebbers op de foto's. Het zijn hun verhalen die niet verloren mogen gaan. Vele kennen nu nog de mensen en de paarden op de foto's, maar binnen x-aantal jaar kennen we die niet meer.

Op de facebookpagina zullen regelmatig foto's gedeeld worden. Zo hebben de liefhebbers iets om naar uit te kijken. Vooral de interactie is hier zeer interessant. We willen op facebook  een interactie bekomen die maakt dat het grootse verleden van ons Belgisch Trekpaard herleeft en verder leeft. Mensen kunnen getagd worden, foto's kunnen gedeeld worden en reacties kunnen geplaatst worden.

Ook naar het buitenland toe, zal deze facebook-pagina ongetwijfeld interesse opwekken.

De facebook-pagina heeft alvast haar start niet gemist. Elke dag volgen nieuwe mensen de pagina. Het bereik van de geposte berichten is na een week reeds een veelvoud van ons ledenaantal.

In de aanloop van de officiële prijskampen, de hengstenkeuring en de nationale prijskamp zal Lieselot telkens enkele posts toevoegen die terugblikken op x-aantal jaren geleden.

De facebookpagina zal verder beheerd worden door Lieselot De Greeff, Eva De Smidt en Isabelle Andris en is daarmee in zeer goede handen voor de verdere uitbouw van een mooi verhaal.

Alvast veel kijkplezier!