Europees Veulenkampioenschap 2022 was weer een groot succes

Sint-Pieters-Leeuw 26/09/2022

Het Europees Veulenkampioenschap 2022 was weer een groot succes! Het Colomapark lag er weer schitterend bij, en het ontvangst van Sint-Pieters-Leeuw verliep weer vlekkeloos.

Het talrijke publiek kon er zowel het Europees Veulenkampioenschap met de beste trekpaardveulens uit Nederland, Frankrijk en België volgen, als de officiële prijskamp van Vlaams-Brabant. Daarnaast was er uiteraard weer leuke animatie voor de kinderen.

De Europese titel kwam op naam te staan van AMPERE VAN HET HERMESHOF gefokt door de familie Henckens-Geusens met als vader Lord van de Boterhoeve en als moeder Wynne van het Hermeshof. AMPERE kaapte uiteraard ook de landstitel van België weg. Het Belgische jurylid Ides Versyck zei hierover: Ampère is zeer correct vooraan en toonde een actievolle draf. Hij heeft mooie nette benen die niet overbehaard zijn. Het is een mooi model, dat lang genoeg is.

De landstitel voor Nederland ging naar JILZ VAN 'T DORP gefokt door Jasper van der Maas (v. Vino van Luchteren, m. Greetje uit de Biesbosch) en de landstitel voor Frankrijk naar MISTRAL 16 gefokt door Sébastien Cuvelier (v. Black de l'Hogneau, m. Futaie Pas de l'Ayau).

Het was ieder geval weer zeer geslaagd, en we kijken al uit naar de volgende editie!