Stamboekopnames Nederland

11 stermerries

GELDERLAND en OVERIJSSEL (AALST en AMBT DELDEN)
Juryleden A. Serrarens en Z.A. de Buck hebben zaterdag op twee locaties de stamboekopnames voor trekpaarden gekeurd. In het Gelderse Aalst bij Zaltbommel was G. van de Werken de gastheer en in Ambt Delden werd gekeurd bij Manege De Hoffmeijer.

In Aalst werden vanaf 9.30 uur dertien paarden beoordeeld en daarvan werden drie merries ster verklaard. Vanuit de afdeling Gelderland waren dat Marlien van “St. Jan” (1.70 m., v. Carlo van Waardzicht) en Tulipe van Waardzicht (1.64 m., v. Iwan van Wooldink), beiden van Stal “van Waardzicht” van de Gebr. Königkrämer uit Kapel-Avezaath. Bruinschimmel Marlien is in het Zeeuwse Aagtekerke bij P. de Pagter gefokt en vanuit het Zuid-Bevelandse Vlake waren vader en zoon M.C. en J. Markusse met het eigen fokproduct Rietje van Vlake (v. Buffalo van ’t Camillenhof) naar Aalst gekomen om het sterpredicaat te kunnen ontvangen.

Daarna reisde de jury begeleid door diverse belangstellenden naar Ambt Delden en daar werden negen merries aangeboden waarvan er één vanwege een erfelijke afwijking niet kon worden geaccepteerd. Van de overige acht waren er twee merries van Gelderse eigenaren present en werden de bruine Chantal van ’t Zand (1.64 m., v. Buffalo van ’t Camillenhof), gefokt bij W. Knüfing uit het Gelderse Lichtenvoorde maar in eigendom van M. Asbreuk uit Diepenheim, de 1.60 m. metende Rebecca van de Bouwhoeve (v. Iwan van Aardenhof) ook M. Asbreuk en Emma van Wiene (1.62 m., v. Sidonius van ’t Zand) van H. Kruders uit Ambt Delden ster verklaard. De eigenaren van Rebecca en Emma hebben deze merries ook zelf gefokt. Emma heeft dezelfde moeder als nationale Kampioen 2006 Oscar van Wiene en Rebecca komt uit Martine van de Onlandshoeve, ook de moeder van Gaston van de Bouwhoeve, de Belgische Nationale kampioen 2010.

Volgende week is de laatste sessie van de stamboekopnames van trekpaarden. Dan zullen naar verwachting ruim twintig merries bij Manege ”De Pijnhorst” in St. Oedenrode worden gekeurd. Aanvang 9.00 uur.

DORDRECHT
Twee trekpaarden werden ster verklaard. Naast de driejarige jeugdkampioene Victoria van het Dikkersbos (v. Lars van de Smidse) van K. Timmer uit Meerkerk was dat de Clarion van de Kannelust-dochter Annabelle van de Wilgenhoeve, een zwartschimmel van P. en G. de Voogd uit Molenaarsgraaf en R. Wintjes.

17/07 DRENTHE (Assen)
Drie weken terug werd in Assen, tijdens de Centrale Keuring van Drenthe, werd ook een trekpaardmerrie ster verklaard. Dat was de in België gefokte driejarige Koss uit de Vinkenpeel-dochter Dora, met een stokmaat van 1.74 m. die nu van J. Bergsma uit Nijensleek is.

10/07 LIMBURG (Kronenburg)
Juryleden Kruders en Serrarens kregen acht merries te beoordelen waarvan de vierjarige Dina van de Azalea (v. Buffalo van ’t Camillenhof) van N. Spreuwenberg uit Melderslo als enige het sterpredicaat toegewezen kreeg.

26/06 ZEELAND (Vrouwenpolder)
Jeugdkampioene in Zeeland werd de driejarige Olivia van de Zaaidijk (v. Iwan van Aardenhof) van A. Aarnoutse uit Kloetinge. Deze merrie en ook haar halfzus Sara van ’t Wilgenhof, eveneens in eigendom van Aarnoutse, behaalden de “ster”.

Leo van den Bulck

11 stermerries

FOTO'S

11 stermerries
Chantal van 't Zand
Emma van Wiene
Rebecca van de Bouwhoeve
Marlien
Tulipe van Waardzicht
Rietje
Victoria van het Dikkersbos
Dina van de Azalea
Olivia van de Zaaidijk
Sara van 't Wilgenhof