Uitnodiging aan alle stamboekfokkers

Dinsdag 8/12 Staten Generaal

Persbericht
Beste stamboekfokker,

De vereniging ‘Algemene Veeprijskampen vzw’, gesticht in 1959, groepeert de in België erkende fokkerijverenigingen (rundvee, varkens, paarden, kleine herkauwers, neerhofdieren) en heeft als doel de vertegenwoordiging (tentoonstelling en prijskampen) van voorgenoemde sectoren op de 2-jaarlijkse Brusselse Landbouwbeurs, Agribex te organiseren. 55 jaar na datum zijn een aantal zaken geëvolueerd (zoals de sanitaire voorwaarden tot deelname aan prijskampen), maar de kern van de activiteit, zijnde het tentoonstellen en beoordelen (prijskampen) van dieren, is in wezen ongewijzigd gebleven.

En misschien moeten we daar niet aan raken, of misschien net wel?
Om te gaan bepalen hoe exterieurprijskampen er in de (nabije) toekomst zullen/moeten gaan uitzien organiseren wij daarom op dinsdag 8 december e.k. een Staten Generaal en daarbij stellen wij ook uw inbreng op prijs.

Wij hebben een 15 tal diverse organisaties gevraagd op 8 december hun visie te geven over hoe exterieurprijskampen er in de toekomst zullen/zouden moeten uitzien.
Praktisch voorzien wij telkens 2 minuten om hun visie toe te lichten, gevolgd door 8 minuten bespreking met de zaal. En voor die ‘bespreking’ rekenen we op U!
Als stamboekfokker bent u rechtstreeks betrokken partij… als deelnemer aan prijskampen of misschien neemt u net niet deel aan prijskampen omdat u er andere verwachtingen bij hebt?

Maw, help mee de toekomst van exterieurprijskampen uit te tekenen, en neem deel aan deze Staten Generaal!

Staten Generaal Veeprijskampen
Tijdens de Professionele dag van AGRIBEX 2015.
Dinsdag 8 december 2015, van 14h00 tot 16h30, gevolgd door een netwerkreceptie.
Simultaanvertaling Nl+F is voorzien.
Zaal 1122 van paleis 11 op Brussels Expo.

U kunt uw deelname bevestigen (uiterlijk woensdag 2 december!) door een mail te sturen naar info@brusselslivestock.be met vermelding van uw naam, telnr en emailadres. U ontvangt dan vervolgens per mail de nodige documenten die u toegang geven tot Brussels Expo en de Agribex beurs.

Indien u vragen hebt, aarzel dan zeker niet onze secretaris te contacteren op het telnr 0475.78.30.04, of via mail : info@brusselslivestock.be.

Met achtingsvolle groet,
Dr. Jean DEVILLERS (Voorzitter) en
Ignace LOOTVOET (Secretaris-generaal)

Uitnodiging