Trekpaarden in de media & aankondigingen

Afgelopen tijd verscheen het Belgisch Trekpaard weer regelmatig in het nieuws. Onderstaande links naar berichten en reportages hebben we voor u verzameld:

Dubbel paardengeluk bij boer Leo
Op de boerderij van Leo Stevens in Achterbroek is een paardentweeling geboren. Een uiterst zeldzaam gebeuren. De veulens werden vernoemd naar de kleindochters Lisa en Fien van boer Stevens. Het is feest op de boerderij van boer Leo Stevens in Achterbroek (Kalmthout). Liefst twee veulens zagen er zondagnacht het levenslicht. Een uiterst zeldzaam gebeuren want de kans dat allebei de veulens overleven, is bijzonder klein. De moeder van de twee veulens is merrie Jenni Van ’t Akkerhof, een twaalfjarig Belgisch trekpaard. Vader is Paul Van ’t Clerkshof. Jenni is niet aan haar proefstuk toe, want Fien en Lisa zijn haar negende en tiende veulen.
» klik hier voor het volledige artikel op www.gva.be

Videofragment van ATV :


bron: www.atv.be


Hoogzwanger trekpaard met geboortealarm
Het is lente en dat betekent dat de natuur steeds groener wordt, de zon zich vaker laat zien en ook dat er veel dieren worden geboren. Kortom een vruchtbare tijd. Omroep Zeeland zoekt deze week naar pril lentegeluk in de dierenwereld. Daarvoor gingen ze langs bij Jasper van der Maas en de vierjarige Amor van 't Dorp.
• Artikel en interview 31 maart: Hoogzwanger trekpaard
• Artikel 7 april: Merrieveulen voor Amor

Belgisch trekpaard staat centraal op hoevefeest
Op 27 april houdt Luc Lierman in Knokke-Heist een hoevefeest met daarnaast een trekwedstrijd en hengstenshow. Het Belgisch trekpaard is bijna verdwenen uit de landbouwsector maar in de Westkapellestraat lopen er nog prachtexemplaren rond. Ze zijn eigendom van Luc Lierman. Dertien jaar geleden startte hij met een paardenfokkerij. De man behaalde al meerdere titels met zijn hengsten.
» klik hier voor het volledige artikel op www.nieuwsblad.be

Menwedstrijd voor trekpaarden op Diepensteyn
Ter gelegenheid van de jaarmarkt te Steenhuffel organiseren de trekpaardmenners op Pinkstermaandag 9 juni hun jaarlijkse menwedstrijd voor trekpaarden op stoeterij Diepensteyn waar de bekende PALM paarden gestald staan. Naast de menwedstrijd zijn er verschillende attracties. Ook zullen kasteel Diepensteyn en stoeterij Diepensteyn hun deuren open stellen. Ongeveer 40 deelnemers, zowel in enkel-, dubbel- als vierspan, zullen het tegen elkaar opnemen. Er worden die dag naast het afleggen van een vaardigheidheidsparcours ook nog enkele marathonhindernissen gereden waaronder de bekende waterhindernis in de kasteelvijver. De toegang is gratis! Aanvang van de wedstrijd om 10.00u.
Voor meer inlichtingen: www.trekpaardmenners.be

Trekpaarden in de media