Trekpaarden in de media

Afgelopen tijd verscheen het Belgisch Trekpaard weer enkele malen in het nieuws. Onderstaande links naar berichten en reportages hebben we voor u verzameld:

Matteo uit Malderen is beste trekpaard van België
"Een kleine week voor het nieuwe jaar werd er al stevig gefeest in de paardenstal "Van 't Rietenhof" in Malderen. Daar werd trekpaard Matteo Belgisch kampioen in zijn soort.", zo start het videoverslag op Ring TV.
» klik hier om de reportage te bekijken

Waalse gemeenten gaan trekpaarden inzetten
Waalse gemeenten gaan binnenkort bij de uitvoering van sommige gemeentewerken trekpaarden inzetten. Waals minister van Landbouw Carlo Di Antonio ondertekende daartoe een overeenkomst met 32 gemeenten. Dat schrijft Sudpresse.
Het Waalse Gewest maakte in het kader van de overeenkomst bijna 300.000 euro vrij en elke gemeente ontvangt maximaal 10.000 euro. Dat bedrag kan onder andere gebruikt worden voor de aankoop van een of meerdere trekpaarden. De paarden kunnen bijvoorbeeld ingeschakeld worden bij het water geven van planten of het schoonmaken van de weg, maar ook ter versterking van de toeristische diensten van de gemeenten.
Bron: hln.be

Vlaanderen Vakantieland: Paradijselijk Pajottenland
Het noorden van het Pajottenland heeft eindelijk een echt knooppuntennetwerk met 300 kilometer aan trage wegen, door prachtige dorpen en landschappen. Voor Thomas Vanderveken lijkt het alsof hij wandelt door het paradijs.
Fantastische plekjes natuur in Roosdaal zijn het Hulsbroekbos en de Postkoetsweg: dat is een holle weg, met bermen van acht tot tien meter hoog. Als je geluk hebt kan je nog dit mooie plaatje zien: Louis Evenepoel die met zijn vier trekpaarden tegelijk aan het werk is. Thomas had geluk... vanaf 5:20 in de reportage maakt hij een praatje met Louis!
» klik hier om de reportage te bekijken

Trekpaarden in de media