Trekpaarden in La Clef des Champs

Tv-programma op rtbf

Deze week komt in het tv-programma "La Clef des Champs" van de RTBF het Trekpaard aan bod. Ze bezoeken het "Rouge Cloître", vlakbij Brussel aan de voet van Zoniënwoud waar ze Luc Foulon ontmoeten, de oprichter van "Cheval et Forêt", een vereniging met als doel het promoten van het modern gebruik van het trekpaard. Hun onvermoeibare werknemers zijn de drie Belgische trekpaarden: Bart, Jeff en Flup die worden ingezet in vier gebieden: professioneel, sociaal, educatief en in het toerisme.

De tweede ontmoeting is met Yves Olivier, fokker en menner in Recogne. Hij fokt, beleert en werkt met Ardense trekpaarden. Hij is bekend en erkend in trekpaardenwereld en heeft een moderne visie op de fokkerij die voornamelijk is gericht op het verlichten van het ras.

Tot slot gaat het richting Mont-le-Soie, naar het "Centre Européen du Cheval" waar werd gestart met het project "Equi-solution". Men richt zich hier op de rehabilitatie van het paard naar de stad en op het bevorderen van het nuttig en modern gebruik van het trekpaard.

» klik hier om de uitzending te bekijken

Tv-programma op rtbf