Trekpaarden export

Rusland & Hongarije

Eerder dit jaar kon de verkoop van een Belgisch Trekpaard naar Japan gemeld worden. De voorbije maanden bleek er opnieuw buitenlandse interesse.
In juli vertrokken Mina van ‘t Roetaart en Queenie van Hof ter Ekelbeke naar Rusland. De driejarige Mina (v. Tijn van de Vliegert) is drachtig van Matteo van ‘t Rietenhof en Queenie is een tweejarige blauwschimmel dochter van Matteo. De koper is de paarden zelf komen ophalen bij Eddy Van Langenhove en na een goede week onderweg kwamen beide merries aan op hun nieuwe thuis waar ze vooral voor de recreatie en fokkerij zullen gebruikt worden.

Drie bruine hengstveulens moesten een wat minder grote afstand afleggen tot in Hongarije. Flip, Albert en Baudouin de la Cour Fleurie werden gefokt bij Guy Hibo in Ollignies en gaan een toekomst tegemoet als werkkrachten in hun nieuwe thuisland. Ondanks de verschillende vaders (te weten: Clarion van Kapelhof, Nobel van ‘t Spreeuwenhof en Joaquin van het Hermeshof) hebben de drie hengstjes dezelfde tint bruin als kleur en nagenoeg gelijke witte aftekeningen wat een mooie combinatie als span vormt.

In augustus was er bezoek vanuit Canada. De transport-, quarantaine- en andere kosten voor export naar de V.S. en Canada zijn echter niet te onderschatten en lopen al snel op tot tien- à vijftienduizend euro per veulen. Wordt vervolgd?!

Export

FOTO'S

Export
Queenie en Mina op hun nieuwe thuisbasis
Mina
Fokker Guy Hibo (rechts) met de koper bij één van de hengstveulens
Veulens bij aankomst in Hongarije