Succesvol 9de Vlaams Kampioenschap

Baardegem-Aalst

Op zaterdag 28 juli ging de 9de editie van het Vlaams Kampioenschap door, ditmaal vormde Baardegem-Aalst de locatie. 's Ochtends kregen de als eerste gearriveerde deelnemers nog een regenbui over zich heen, maar tegen de aanvang van de prijskampen werd het droog en kwam zelfs de zon tevoorschijn.

Er waren 132 paarden aanwezig. In het praktisch verloop van de prijskamp werden een aantal wijzigingen aangebracht. De reeksen jonge paarden werden volgens leeftijd gesplitst in meerdere reeksen als dat in het verleden het geval was, en waar vroeger de reeksen oudere merries vaak werden samengevoegd, bleven deze nu zoveel mogelijk per jaargang gehouden.
De juryleden kregen in de reeksen voor merries met veulen de opdracht ook een selectie met de beste hengst- en merrieveulens te maken die na afloop samen in de ring kwamen voor het aanduiden van het beste hengst- en merrieveulen.
Tijdens de kampioenschappen voor de oudere merries gingen de zes officiële juryleden onafhankelijk van elkaar te werk waarna de scores werden opgeteld en de kampioene bekend werd.

» overzicht van de kampioenen

» klik hier voor de volledige uitslag

» bekijk hier de foto's (E De Smidt)

» bekijk hier de foto's (T. van der Weerden)

Succesvol 9de Vlaams Kampioenschap