Nationale prijskamp op 16/01

197 inschrijvingen

De jaarlijkse Nationale prijskamp gaat door op 16 januari 2011 tijdens de landbouwbeurs Agriflanders in hal 8 van Flanders Expo te Gent. Het totaal aantal inschrijvingen bedraagt 197.

Per uitzondering zullen tijdens deze prijskampen de hengsten geboren in 2007 en vroeger hun goedkeuring voor komend seizoen kunnen verkrijgen. In totaal zijn 42 hengsten van twee jaar en ouder aangemeld, waarvan één rechtstreeks voor het kampioenschap.

Bij de merries 146 inschrijvingen waarvan zes rechtstreeks naar het kampioenschap mogen. Het grootste aantal meldt zich aan in de reeksen jonge merries, 34 bij de tweejarigen en 29 bij de driejarigen. 
Voor de reeks merries met afstammelingen zijn twee gegadigden en tenslotte zullen ook nog zeven loten van drie merries de strijd aangaan.

Waar: Flanders Expo - hal 8
Adres: Maaltekouter 1, 9051 Sint-Denijs-Westrem (Gent)
Aanvang: 9 uur 
Meer info over de beurs op www.agriflanders.be



Op zaterdagavond 15/01 is het verkiezing van de schoonste boerin, zie ook www.schoonsteboerin.be. Tussen de finalisten twee bekenden. Angelique Van Laere uit Melsele is de echtgenote van Maarten Van De Vijver (hoefsmid en zoon van Louis Van De Vijver) en Karen Verleyen uit Oudegem is de dochter van dierenarts Johan Verleyen.
Via deze weg vragen zij om uw stem voor de publieksprijs !

16 januari Nationale prijskamp