Mededelingen van het secretariaat

Info, studbook, ...

Het secretariaat van de VFBT
Mevr. Monique Paulus heeft de functie als secretaris van de VFBT neergelegd. We bedanken haar voor het vele werk dat ze de afgelopen jaren op zich heeft genomen voor ons stamboek. Haar taak wordt overgenomen door Eva De Smidt. We zullen trachten alles zo vlot mogelijk te laten verlopen, het is echter mogelijk dat in de beginfase bepaalde zaken vertraging oplopen waarvoor alvast onze excuses.
Het secretariaat is vanaf heden telefonisch te bereiken op maandagavond van 18 uur tot 20 uur en op donderdag van 8.30 uur tot 12 uur, op het gekende nummer 02 / 215 93 48. E-mailberichten worden zo snel mogelijk beantwoord, mailen kan naar info@trekpaard.be. Een bezoek op het secretariaat te Brussel kan enkel op afspraak.

Wij bedanken u voor uw begrip.

Sluiting secretariaat
Het secretariaat zal gesloten en niet-telefonisch bereikbaar zijn op onderstaande data. Eventuele andere sluitingsdagen zullen steeds gemeld worden op deze website.
  • maandag 21 juli
  • maandag 18 augustus
  • donderdag 21 augustus
  • maandag 10 november


Oproep
Om de communicatie in de toekomst vlotter te laten verlopen, willen we u vragen uw e-mailadres door te geven aan het secretariaat. Stuur een mailtje naar info@trekpaard.be met uw gegevens; gelieve dit ook te doen wanneer u in het verleden reeds via e-mail contact heeft gehad met het secretariaat. Wij bedanken u voor uw medewerking.
U hoeft zich geen zorgen te maken wanneer u geen computer/e-mailadres heeft. U wordt dan uiteraard verder op de reguliere manier (post/telefoon) gecontacteerd!



Studbook 2013
Het studbook met de veulens van 2013 zal naar verwachting klaar zijn op 26 juli en kunnen afgehaald worden op het secretariaat tijdens het Vlaams Kampioenschap in Aalst door degenen die reeds een studbook bestelden. Daarna zal de verzending van de overige bestellingen gebeuren.



Hengsten in opfok
Sinds de hengstenkeuring van 2013 moeten hengsten die nieuw aangeboden worden op de Centrale Hengstenkeuring beschikken over een volledig 6 generatieoverzicht. Hengsten die niet over een volledige pedigree beschikken, worden geweigerd bij inschrijving. Uittreksel uit het Technisch Reglement: Nieuw ter keuring aangeboden hengsten moeten een volledig 6 generatieoverzicht (hengst + 5 generaties) kunnen voorleggen uit het hoofdstamboek bijgehouden door de K.M.B.T. Aan hengsten afstammend uit hengstenlijnen die niet voldoen aan voorgaande paragraaf wordt vrijstelling verleend op de generatievereiste, uitsluitend voor de generaties langs de betreffende hengsten welke eerder goedgekeurd werden.

Controleer dus de afstamming van uw (jonge) hengsten in opfok om onnodige opfokkosten te vermijden! Neem contact op met het secretariaat wanneer u twijfelt of uw hengst aan deze eis voldoet.
De Centrale Hengstenkeuring gaat door op 29 november 2014 in Ghlin, verdere informatie en het inschrijvingsformulier zal terug te vinden zijn in het volgende ledenmagazine en op www.trekpaard.be.