Marieke en Buffalo kampioenen

Internationale keuring Hoogstraten

Elke vier jaar wordt in de Blauwbossen te Hoogstraten een internationale keuring ingericht, dit jaar werd op 5 juni de vijfde editie georganiseerd. Een vijftigtal paarden waren aanwezig op deze warme dag.

Bij de merries van één jaar betwistten twee Nederlandse inzendingen het kampioenschap. De titel was voor Fleur van de Schayksehoek (v. Roel van de Lindehoef) van Bekkers & Schepens uit St. Oedenrode.
De tweejarigen hadden in beide reeksen een Belgisch fokproduct op kop, kampioene werd Joyce van de Boterhoeve (v. Péron van Dedem) van Luc Imschoot uit Beervelde.

De jeugdkampioene van vier jaar geleden was ook deze editie aanwezig en werd ditmaal kampioene bij de oudere merries. De zesjarige Marieke van de Maurik (v. Florian van 't Rietenhof) van André van der Heijden uit Zijtaart prolongeerde zo haar internationale titel.

Bij de hengsten drie deelnemers in de rubrieken en alledrie kwamen ze terug in het kampioenschap. Buffalo van het Kraayenhof (v. Zephyr van den Hoek) van Julien Cocquyt en Sjaak van Olmen uit Deinze kaapte de hoofdprijs weg.

» klik hier voor de volledige uitslag
» bekijk hier alle foto's

Marieke en Buffalo kampioenen

FOTO'S

Marieke en Buffalo kampioenen
Fleur van de Schayksehoek
Joyce van de Boterhoeve
Marieke van de Maurik
Buffalo van het Kraayenhof