Farm Web Awards zoeken kandidaten!

Agribex 2015

Persbericht:

Sedert 2013 mikt Brussels Livestock Show resoluut op vernieuwing en innovatie. De traditionele tentoonstelling en prijskampen tijdens AGRIBEX blijven behouden, maar er komt meer ruimte voor eigentijdse initiatieven. Nadat in 2013 al het Brussels Holstein Showmanship en het European Livestock Forum werden gelanceerd, pakt Brussels Livestock Show voor de editie 2015 uit met een voor de sector nieuwe en unieke wedstrijdformule : de Farm Web Awards.

De Farm Web Awards hebben als doel het gebruik van nieuwe & sociale media binnen de landbouw-, tuinbouw- en veeteeltsector te promoten. Hiertoe werd een wedstrijdformule bedacht met 6 categorieën, waarvan 5 algemene categorieën :
  • Farm Website 2015 voor websites gewijd aan landbouw-, tuinbouw- en/of veeteeltactiviteit.
  • Genetics Website 2015 is voorbehouden voor websites ter promotie van veeteeltgenetica.
  • Farm Webshop 2015 : webshops waarop eigen geteelde/gefokte producten te koop worden aangeboden.
  • Farm Facebook pagina 2015 bekroont de beste sector-gerelateerde facebook pagina’s.
  • Fokkerijvereniging Website 2015 staat open voor de in België erkende veeteeltverenigingen.

Inschrijven voor deze categorieën kan tot maandag 21 september 2015 via de website www.farmwebawards.eu, waar ook het volledig wedstrijdreglement terug te vinden is.

Vervolgens is het de beurt aan de jury die de inzendingen gedurende 10 weken zal opvolgen om dan tijdens AGRIBEX (8-13 december 2015) de winnaars van deze eerste editie bekend te maken.

Social Media Farm Personaliteit 2015
Een 6de en toch wel specifieke categorie is de ‘Social Media Farm Personaliteit’ van het jaar. In deze categorie gaan we op zoek naar de persoon die door middel van het oordeelkundig gebruik van sociale media het imago van onze sector bevordert naar zowel professionelen als groot publiek.
Nominaties voor deze categorie dienen ook te gebeuren via www.farmwebawards.eu, maar dit kan wel tot 9 november 2015.

Iedereen is een winnaar.
Brussels Livestock Show secretaris Ignace Lootvoet vat het als volgt samen : “Met de Farm Web Awards kiezen we resoluut voor een nieuwe en hedendaagse manier om onze sector te promoten, zowel onder professionelen als naar het groot publiek. Een wedstrijd maakt het allemaal wat spannender, maar net zoals bij de traditionele veeprijskampen zijn er ook hier geen verliezers.
Als we met dit initiatief het gebruik van nieuwe en sociale media in onze sector kunnen stimuleren en professionaliseren, waardoor we het imago van ons beroep nog kunnen verbeteren, dan zijn we geslaagd in onze opzet en is iedereen een winnaar.”

Farm Web Awards