Eerste dag Nationale prijskamp zit er op

Wedstrijden aangespannen en bereden

Donderdag 8 december ging in Brussel het eerste deel van de Nationale Prijskamp door en werden de wedstrijden voor aangespannen en bereden trekpaarden georganiseerd. Een mooi deelnemersveld èn een aanzienlijk publiek op deze doordeweekse dag, met ook enkele aanwezigen uit Nederland waaronder de KVTH Voorzitter Dhr. van der Pols. Ook Vlaams Minister President Kris Peeters vereerde de wedstrijden met een bezoek.

Zowel de aangespannen als bereden trekpaarden gingen van start met een dressuurproef om in de namiddag nog een kegelparcours tegen de tijd te rijden. De combinatie van beide resultaten leverde het eindklassement.

De wedstrijd voor bereden trekpaarden telde niet minder dan 18 deelnemers. Als nieuwe Belgische kampioen kon Sofie Clerinx gehuldigd worden. Ze reed de 5,5-jarige Laika van het Beukenhof, een zwarte dochter van Sam van 't Cleihof.

Veertien enkelspannen verschenen in de piste en ook hier was het Sofie Clerinx die als beste uit de bus kwam. Hiervoor had ze de 5,5-jarige bruine ruin Sam van de Luckyfarm (v. Cartouche van het Jachthuis) ingespannen.

De zes dubbelspannen hadden een eindwinnaar in Davy Cools met Dorus van de Lucky Farm en Dieter van de Lucky Farm. Een tweespan uniforme zwarte zonen van Raf van den Heikant van 3,5 jaar.

De volledige uitslagen via bijgevoegde documenten.
Meer foto's volgen later.

Nationale aangespannen & bereden

FOTO'S

Nationale aangespannen & bereden
Sofie & Laika
Sofie & Sam
Davy & Dorus - Dieter