73 hengsten goedgekeurd voor 2012

Centrale hengstenkeuring

Voorlopig zijn 73 hengsten goedgekeurd voor dekseizoen 2012. De hengsten die voor het eerst werden goedgekeurd, moeten nog een medische keuring ondergaan en mogelijk komen er tijdens de bijgevoegde keuring nog enkele bij.

Hengsten °2009 :
In de nieuwe jaargang werden negen hengsten goedgekeurd waarvan 4 zonen van Iwan van Aardenhof en telkens 1 van Dorus van 't Swillenhof, Pol van Hansevelde, Tonic van 't Bloemenhof, Tijn van de Vliegert en Guus van Berkeldal. Er werden 7 bruinschimmels, 1 bruine en 1 vos goedgekeurd.

Hengsten °2008 :
Bij de driejarigen werd eveneens gesnoeid in het aanbod zodat er 5 van de 9 overbleven. 2 zonen van Iwan van Aardenhof, 1 van Major du Malpaix, 1 van Darko van de Zaaidijk en 1 van Fred van 't Leeg. De kleurverscheidenheid in deze jaargang is groot met slechts één bruinschimmel.

Oudere hengsten :
Bij de hengsten van vier jaar en ouder waren het veelal oud bekenden die in de ring verschenen, van de 30 werden er vijf niet langer goedgekeurd. 14 hengsten werden reeds goedgekeurd tijdens de officiële merrieprijskampen en nog eens 20 hengsten zijn administratief goedgekeurd.


Meer info :

» nieuws: 9 jonge hengsten goedgekeurd

» raadpleeg de volledige uitslag

» lijst goedgekeurde hengsten voor 2012
» lijst hengstenhouders voor 2012 

» bekijk de foto's

» bekijk video's van de goedgekeurde tweejarige hengsten

Centrale hengstenkeuring Neeroeteren