Nationale Prijskamp

De spanning stijgt !!!

Op 15 januari gaat de Nationale Prijskamp van het Belgisch trekpaard door.
De spanning stijgt.
140 merries zijn ingeschreven waarvan 7 rechtstreeks in het kampioenschap.
Zijn rechtstreeks aangemeld : 
Jutta van ’t Zevekoot (°2007) van Chris en Danny De Graeve 
Roxanne van Luchteren (°2009) van de familie Van Doorselaere

Lizet van het Kraayenhof (°2009) van Koen Zwaenepoel.
Noella van het Keiberghof (°2010) van Eric Verwilst
Astrid uit de Linde (°2010) van de familie Bulteel-Pauwels
Lelie van Luchteren (°2011) van de familie Van Doorselaere
Charlotte van den Egelenberg (°2012) van Dirk Sterck


Behoort  de Nationaal kampioene 2017 to dit selecte groepje van  ‘Lucky Seven’  of wordt het een andere dame ? Aan wie gaan uittredend kampioen Rivaal van de Boterhoeve en uittredend kampioene Ariane Van Luchteren hun kampioenenlint doorgeven ? Mag stal Van Doorselaere een vijfde kampioene aan hun palmares toevoegen met één van hun dames ?
Allemaal vragen waarop we midden januari het antwoord krijgen.


Er zijn 15 hengsten ingeschreven.
Mathador Van De Bouwhoeve stelt  zijn nakomelingen voor waaronder 5 goedgekeurde dekhengsten : de twee in Nederland goedgekeurde hengsten, Gilles van De Molenput (f Marnix De Brabander Marnix - eig. A. vader Heijden, Zijtaart) en Mette Van Het Rijkelhof (f. Max en Nico Smeers - eig. G. Smits, Castenray) alsook drie nakomelingen van van Luchteren waaronder Astro van Luchteren (eig Hokselaarhof) en Vino van Luchteren  (f Stal Van Doorselaere - eig. Danny Bosmans - Herk De Stad). Vino is  een zoon van oud-nationale kampioene Agri-Laure van Luchteren. 
Stal van Luchteren stelt uit eigen stal Rani Van Luchteren  met haar nakomelingen voor waaronder de recent goedgekeurde hengst, de bruine Roel Van Luchteren die eveneens achter zijn vader, Mathador Van De Bouwhoeve wordt voorgesteld.


Er zijn vier loten aangemeld van de familie De Brabander - de familie Van Doorselaere - Didier Van Hoorebeke en Stal de Parelhoeve van de fam. Marnix Van Buggenhout.


Op donderdag tussen 16 en 18u is de grote piste terug toegewezen aan het Belgisch trekpaard.
Chris Van De Vijver geeft met Bertje  een demonstratie vrijheidsdressuur en actueel, 4 trekpaardmerries in de verschillende kleuren, allen waardige ambassadrices waar ons stamboek terecht fier mag op zijn, worden aan het publiek voorgesteld.
Jong en oud kan kennismaken met het Belgisch trekpaard en kan vaststellen hoe betrouwbaar onze Belgische trekpaarden zijn.


Er zal op passende wijze hulde worden gebracht aan de begin november overleden Waalse hengstenhouder en paardenfokker, André Marbaix.
Alle info en richtlijnen kan u vinden op onze site.
----
Voor wie nog een passend cadeautje zoekt, er zijn kalenders te verkrijgen.Na ontvangst van 5euro per kalender + 7euro verzendkosten, wordt de kalender diezelfde dag nog verstuurd.