Elmia de Lichereau kampioene

Tournai Agridays 2015

Twee weken na Agriflanders Gent gingen in Doornik de landbouwdagen met tentoonstelling van landbouwdieren door.. "TournaiAgridays 2015” . Dit evenement wordt om de twee jaar georganiseerd door de asbl "les Journées Internationales de l'Elevage et de l'Agriculture de Tournai" en dit telkens tijdens het eerste week-end van februari. Het was dit jaar de 13’ editie. De eerste edities waren enkel gericht op de rundveesector maar vandaag richt men zich naar alle landbouwactiviteiten.

Op zondag ging de keuring van het Belgisch trekpaard door en dit onder massale belangstelling van een breed publiek, van jong tot oud. Overvolle gangen en een nokvolle tribune bewijzen dat er toch heel wat belangstelling voor onze trekpaarden is.

Als kampioene bij de oudere merries werd Elmia de Lichereau (v. Elliot van ’t Keerkenhof) van C. Baeyens uit Ollignies aangeduid.
Bij de jeugd ging de titel naar Tine van de Bergehoeve (v. Peron van Dedem) van P. Delanghe-Deconinck uit Kain.

Het namiddagprogramma werd gestart met de huldiging van 3 aanwezige fokkers/hengstenhouders omwille van hun behaalde resultaten twee weken voordien op de Nationale Keuring te Gent.
Volgende leden werden gehuldigd :
  • Lucien Pouille : 1° plaats Hengsten van 6 jaar Mistral van het Rijkelhof
  • Kurt Brynaert : 1° Plaats Raceur/ hengsten met afstammelingen : Tinus Van Aardenhof
  • Luc Imschoot : 1° plaats Loten van 3 merries, 1° plaats merries met afstammelingen met Julie van de Boterhoeve, reserve kampioenmerrie Coby van Halfweg, nationaal kampioenhengst Milo Van Luchteren.
Tekst & foto's : A. Muys

Elmia de Lichereau kampioene

PHOTOS

Elmia de Lichereau kampioene
Elmia de Lichereau kampioene
Huldiging eigenaar nationale kampioen