Joppe, Demy, Roel, Tessa en Ariana kampioenen

Internationale veulenprijskamp St-Truiden

Maar liefst 92 jonge paarden waren aanwezig op woensdag 28 december in de veemarkthallen van Sint-Truiden voor de internationale veulenkeuring. De organisatie van de Limburgse trekpaardenfokkers wordt daarmee ruimschoots de grootste veulenprijskamp.
Een onverhoopt succes voor de organisatie en met slechts één piste duurde de koude dag lang vooraleer alle keuringen en kampioenschappen afgewerkt waren.

De 13 hengstveulens van dit jaar werden verdeeld over drie rubrieken. De kampioenstitel was voor de blauwschimmel Joppe van 't Rietenhof (Thor van den Egelenberg x Lotte van 't Rietenhof) van Dominique Van Riet uit Londerzeel.

37 merrieveulens kwamen allemaal samen in de piste om gesplitst te worden volgens grootte, de lange rij (foto) was op zijn minst indrukwekkend te noemen. Van de vier reekswinnaars was het Demy uit de Linde (Baron van 't Camillenhof x Sofi uit de Linde) van Gebr. Smits die net als in haar thuisstad Gerwen de eindtitel voor zich eiste. 

Roel van de Boterhoeve (v. Péron van Dedem) van Luc Imschoot uit Beervelde werd kampioen van de twee rubrieken met hengstveulens geboren in 2010.

De eenjarige blauwschimmel merrie Tessa van 's Hertogendijk (v. Eros van Hoeve de Eik) van Gert Adriaenssens uit Stabroek versloeg haar twee tegenkandidaten.

Tenslotte bij de drie jaar wordende merries was de titel voor Ariana van 't Bos (v. Pol van Hansevelde) van Philip Joos uit Lippelo die het ook tegen twee concurrenten moest afleggen in het laatste kampioenschap van de dag.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Succesvolle veulenprijskamp