Charlot, Kelly en Robert kampioenen

8ste Vlaams Kampioenschap (update)

Herdersem-Aalst was dit jaar de locatie van de jaarlijkse Pikkeling oogstfeesten. Tijdens dit event werd voor de achtste keer het Vlaams kampioenschap georganiseerd. De ondergrond van de piste liet te wensen over, maar dit deed geen afbreuk aan de vele kwaliteit die in de ring verscheen.          

Alle reeksen werden opgesplitst volgens leeftijd. Bij de oudste éénjarige hengstveulens was de kopplaats voor Milo van Luchteren (v. Bonarius van 't Zand) van Luc en Ignace Imschoot uit Beervelde. De jongste veulens werden aangevoerd door Jones van 't Rietenhof (v. Pol van Hansevelde) van Dominique Van Riet uit Londerzeel. De eerste kampioenstitel van de dag was voor Milo.

Bij de tweejarigen was slechts één rubriek waardoor Mistral van het Rijkelhof (v. Tijn van de Vliegert) van Smeers & Van Langenhove ook automatische kampioen werd.
Slechts drie oudere hengsten waren aanwezig, Robert van 't Clerckshof (v. Coen van de Rijkswegen) van Verkest & Moreels werd kampioen. Later op de dag werd ook zijn stalgenoot en oud-kampioen Junior van 't Hof ter Vaalt voorgesteld in het showgedeelte.

Veel kwantiteit was er bij de merries. Bij de jaarlingen werd het kampioenschap opnieuw gewonnen door een nakomeling van Bonarius van 't Zand, Agricole van Luchteren van Stal Van Doorselaere was de beste van drie kandidates.
Het kampioenschap twee- en driejaren werd beslist in het voordeel van Capucine de la Vallée (v. Tonic van 't Bos) van Frank Bauters uit Ninove. De reserve titel was voor Joyce van de Boterhoeve (v. Péron van Dedem) van Luc en Marcel Imschoot uit Beervelde.

Bij de merries zonder veulen was het de oudste finaliste die uiteindelijk het kampioenslint omgehangen kreeg, m.n. Charlot van 't Roetaart (v. Jim) van Louis Fierens uit Emblem. Reserve werd Lobke van 't Rietenhof (v. Jim) van Dominique Van Riet uit Londerzeel.

De merries met veulen hadden een kampioene in Kelly van Luchteren (v. Buffalo) van Stal Van Doorselaere uit Drongen en als reserve Tiene van den Egelenberg (v. Buffalo) van Danny en Chris De Graeve uit Erpe-Mere.

De laatste titel van 2011 werd uitgereikt aan het lot van drie merries van Louis Fierens uit Emblem.


» klik hier voor de volledige uitslag
» bekijk hier alle foto's

Vlaams kampioenschap Aalst