français

Voor Trekpaard Jeugd zitten de activiteiten er op voor dit jaar.
We kijken uiteraard met spanning uit naar de Centrale Hengstenkeuring (18 november in Ghlin) en de Nationale Prijskamp (10 december in Brussel) en zijn verder al volop bezig met de voorbereidingen voor 2018 ...
13 JANUARI 2018
NIEUWJAARSRECEPTIE
met dessertenbuffet

vanaf 19 uur
in Meise

Kaarten (€10) zijn te koop bij de leden van de werkgroep !
3 FEBRUARI 2018
INFOSESSIE BEENWERK
& Chronisch Progressief Lymfoedeem

Programma (onder voorbehoud) :
introductie beenwerk • wetenschappelijk onderzoek CPL • mogelijke behandelingen • MLD • invloed van voeding • praktijk

Locatie: Sint-Niklaas • info over inschrijvingen volgt binnenkort

VOLG ONS OP FACEBOOK


www.facebook.com/TrekpaardJeugd

De werkgroepachterste rij: Kobe Henckens, Elize Van Buggenhout, Freek Henckens, Arnaud Jacobs, Jens De Graeve en Thomas Van Laer - voorste rij: Eva De Smidt, Lieselot De Greeff (secretaris), Stephanie Mertens (voorzitter) en Virgini Van Buggenhout - ontbreekt op de foto: Yves Smeers


Trekpaard Jeugd

Het spreekwoord luidt "de jeugd heeft de toekomst", binnen de vzw De Vlaamse Fokkers van het Belgisch Trekpaard (VFBT) wil men jonge trekpaardliefhebbers daarom meer betrekken bij het stamboek. Om in de eerste plaats te weten te komen waar de interesse bij de jeugd zelf ligt, werd in september 2015 een eerste bijeenkomst georganiseerd voor de doelgroep "tot 35 jaar". Een heel aantal ideeën kwamen naar voren.

Zo ontstond de commissie "Trekpaard Jeugd" die zich tot doel stelt om jonge leden voor te bereiden op de fokkerij van bij VFBT geregistreerde paarden en het gebruik ervan, evenals om onderling contact tussen de jonge leden te bevorderen en hen voor te bereiden op bestuurlijke en organisatorische taken binnen het stamboek.
In oktober 2016 werd uit de commissie een werkgroep van tien leden en een secretaris samengesteld die de concrete uitwerking van activiteiten op zich zou nemen.

Op deze pagina houden ze u verder op de hoogte over hun activiteiten of klik hier voor de Facebook-pagina! Voor meer informatie kan u ook steeds contact opnemen via e-mail naar jeugd@trekpaard.be


PromomateriaalOnderaan de pagina!


NIEUWS & ACTIVITEITEN OVERZICHT

Februari 2017: infosessies exterieur van het trekpaard
Er bleek bij de jonge/nieuwe trekpaardenliefhebbers vooral nood aan informatie over "dé rasstandaard". Dat werd aangepakt in twee infosessies die doorgingen op 4 en 11 februari 2017. De rasstandaard, beoordeling van het exterieur en beweging van trekpaarden en een demo toiletteren waren enkele zaken die aan bod kwamen.
Op 4 februari werden niet minder dan 120 aanwezigen geteld die door Toon Van Couter, Cécile De Cupere en Joost Callebert doorheen de avond geloodst werden. Een week later moest de praktijkdag opgesplitst worden in een voormiddag- en namiddagsessie om alle deelnemers in kleine groepjes aan de beurt te kunnen laten komen. Als extraatje kregen de aanwezigen hier nog een show van de regerend Belgisch kampioenmerrie Noëlla van het Keiberghof van Eric Verwilst.
April-juli 2017: Promo, promo, promo
Na de organisatie van onze infosessies over het exterieur van het trekpaard, waren we de afgelopen maanden te gast op een aantal andere evenementen met onze promostand:
 • 23 april 2017: Dag van het Trekpaard in Lummen
 • 7 mei 2017: Opendeurdag 'Broederschool Biotechnische en Sport' in Sint-Niklaas
 • 11 juni 2017: Open Stoeterijendag in Londerzeel
 • 9 juli 2017: Trekpaardenhappening De Brabander in Evergem
Onze hartelijke dank aan De Winning, Pakov, de Vlaams-Brabantse Kwekers en familie De Brabander voor hun uitnodiging!

13 mei 2017: Werkgroep nieuws
Op 13 mei ging een algemene jeugdbijeenkomst door waar de voorbije activiteiten werden besproken en de toekomstplannen uit de doeken werden gedaan. Nadat Melissa Maes aangaf dat ze niet langer deel kon uitmaken van de werkgroep van de jeugdcommissie zou die avond ook deze plaats ingevuld worden.
De voltallige werkgroep wenst Melissa te bedanken voor haar inzet de voorbije maanden. Yves Smeers kreeg de meeste stemmen achter zijn naam en heeft zo de vrije plaats in de werkgroep van Trekpaard Jeugd VFBT ingenomen. De werkgroep wil nogmaals alle kandidaten bedanken voor het stellen van hun kandidatuur.

26 augustus 2017: Prijskamp Ranst
In de namiddag van zaterdag 26 augustus 2017 stond in het kader van Jaarmarkt Ranst een nieuwigheid op het programma: de 1e Prijskamp Ranst voor Belgische Trekpaarden die vanaf 12.30 uur door ging in de Schoolstraat. Met de steun van het gemeentebestuur organiseerde "Trekpaard Jeugd VFBT" deze eerste keuring.

Groot succes
Er verschenen maar liefst 76 trekpaarden voor de jury waarvan 8 veulentjes. Ze werden gekeurd in verschillende leeftijdsgroepen en tussenin werden vier kampioenschappen afgewerkt. Niettegenstaande het grote aantal paarden, verliep de prijskamp buitengewoon vlot zodat al om 17 uur de kampioenmerrie bekend was! Dat is ook zeker de verdienste van de deelnemers die hard meewerkten om alle paarden tijdig in de (wacht)ring klaar te hebben staan; daarvoor onze welgemeende dank aan alle fokkers! De piste bleef geen moment leeg waardoor ook het publiek gezellig bleef hangen.

15 oktober 2017: Promostand in Vollezele
Op 15 oktober waren we tijdens de "Dag van het Brabants Trekpaard" aanwezig met onze promostand in Vollezele. Schitterend herfstweer zorgde voor een massa publiek die genoten van alles wat het Belgisch Trekpaard te bieden heeft!

13 januari 2018: Nieuwjaarsreceptie
Meer info volgt !

3 februari 2018: infosessie beenwerk
Tijdens de infosessies omtrent het exterieur van het Belgisch Trekpaard werd duidelijk dat er zeer veel vraag is naar info rond het beenwerk van het Belgisch Trekpaard. De organisatie van een infodag over dit onderwerp staat dan ook op de planning (onder voorbehoud: februari 2018).
Aspecten die aan bod zullen komen: wat is CPL, oorzaak, invloed van voeding, behandelingen, preventie,... . Er zal getracht worden de theorie en praktijk te combineren op één dag. Heb je zelf suggesties of vragen waarop je zeker een antwoord zou willen krijgen? Laat het ons gerust weten!
Heb je interesse in deze infodag? Geef dan alvast je gegevens door via jeugd@trekpaard.be en we brengen je op de hoogte zodra er meer details bekend zijn!


SPONSORS

We bedanken graag alle sponsors, evenals onze anonieme schenkers!
Draagt u "Trekpaard Jeugd" een warm hart toe en wil u de verdere organisatie van activiteiten ondersteunen als sponsor?
Neem contact op met één van de leden van de werkgroep of contacteer ons via jeugd@trekpaard.be

SPONSORS 2017


Stal De Kasteelhoek Stal De Parelhoeve Ruitersport Guillemaere Elektriciteitswerken Andy D'Hollander Horta Plettinckx Hippo Trucks
Cafe Den Tongenslijper Dorp ACHT Dranken Maes Loonwerken/brandstoffen JET Molens van Temse Smederij Ludo Daems
Sollie-Steyaert Aveve De Cock Guido Mathador van de Bouwhoeve Tuinen Van Laer Peltijn Agri HorsePower Stables
  Aalst Verhuur Lannoo Martens DDS Tuinen Agri Profit  
PromotiemateriaalVan XS tot XXXXL !
Alle kleding is van hoogwaardig materiaal.
 • Polo €35 (wit of donkerblauw, geborduurde logo's)

 • Trui of hoodie €45 (wit of donkerblauw, geborduurde logo's)

 • Kinder t-shirt €18 (kleuren: blauw of groen; bedrukt op voorzijde; beschikbare maten: 3/4 - 5/6 - 7/8 - 9/10 - 11/12 jaar)

 • Kinder sweater met kap €40 (donkerblauw, geborduurde logo's)

 • Trekpaard in RVS €20
  (+/- 12 cm op houten voet of te monteren op bv. auto; andere formaten en personalisatie op aanvraag)

 • Sleutelhanger €8

 • Mok €8

 • Magneet €2

Bestellen via jeugd@trekpaard.be
Betalingen op rekeningnummer BE67 1030 4683 3587

Alle prijzen onder voorbehoud en exclusief verzendkosten. De truien en polo's worden geleverd op bestelling, dus gelieve hierbij rekening te houden met een extra leveringstermijn.Voorbeeld groot formaat RVS-logo met personalisatie stalnaam.