Wedstrijden bereden en aangespannen trekpaarden

Uitslagen

De voorbije maanden gingen in de verschillende Vlaamse provincies de wedstrijden voor bereden en aangespannen trekpaarden door.
        
Vlaams-Brabant was op 30 juni als eerste aan de beurt in Opwijk. Bij de proef voor bereden trekpaarden was het Karolien Van Cortenberg die met Luna van 't Kouterhof de overwinning voor zich eiste.
Frans Van Laerhoven wist zowel bij het enkel- als dubbelspan de eerste plaatsen te veroveren. Respectievelijk met Souvenier van de Berghoeve, en Mira en Biggi de Flax Weiler.
» klik hier voor de volledige uitslag

Op 11 augustus ging de wedstrijd voor Oost-Vlaanderen door in Ename. Hier was het de afvaardiging van Team Van de Vijver die het merendeel van het eremetaal mee naar huis mocht nemen. Vooraan in de bereden proef stond Machteld Staes met Dahlia van Euverbraecke. De kopplaats bij het enkelspan was voor Chris Van De Vyver met Lien van 't Oostjacht. Lina Van Hoorick won bij de dubbelspannen met Daisy en Lotte van Euverbraecke en tenslotte vormde Maarten Van de Vijver het enige vierspan met Danielle, Dina, Louisa en Dahlia van Euverbraecke.
» klik hier voor de volledige uitslag

In Kuringen op 25 augustus bezette Sofie Clerinx in de reeks bereden de topdrie! Winnen deed ze met Tresor van het Beukenhof, maar ook in de drukbezette reeks voor enkelspannen nam ze goud en zilver voor haar rekening. Het goud veroverde ze hier met Dimp van de Meiren.
» klik hier voor de volledige uitslag
» klik hier voor het verslag en foto's

Provincie Antwerpen was op 8 september rijk vertegenwoordigd in Meerhout. Hier was het Marc Gommers die twee overwinningen wist te behalen. Zowel bij de bereden trekpaarden als in de rubriek voor enkelspannen deed hij dat met Stans van den Dijk. De vijf dubbelspannen hadden Davy Cools als eindwinnaar met Dieter en Doris van de Lucky Farm.
» klik hier voor de volledige uitslag
» klik hier voor de foto's (© Koen Mertens)

De uitslag van de wedstrijden in Eernegem volgt z.s.m.

Foto: Marc Gommers & Stans © Koen Mertens

Bereden & aangespannen