Uitslag officiële prijskamp Aangespannen en Bereden

Op zondag 25 Augustus vond de officiële prijskamp Aangespannen en Bereden van Limburg plaats op het prachtige domein van de Manege Woutershof te Kuringen.

Voor deze prijskamp waren er 13 inschrijvingen waarvan er slechts 2 afwezig bleven.

Gedurende de hele prijskamp bewees Sofie Clerinx waarom zij de huidige Belgisch Kampioene is op beide disciplines. Ondanks de sterke tegenstand, stak ze er met kop en schouders bovenuit. Hiervoor kreeg ze dan ook lovende commentaren en felicitaties van de jury, die onder de indruk was van het niveau dat Sofie met een Belgisch Trekpaard behaald.
Ondanks de sterke prestaties van Sofie had de jury ook nog positieve commentaren over het niveau dat ook de andere deelnemers behaalden. Als provincie kunnen we dit alleen maar toejuichen en hopen we dat vele anderen hun voorbeeld mogen gaan volgen.

Beoordeling
Dressuur:
Iedere deelnemer diende de proef, die door het Belgisch Stamboek werd opgesteld, uit te voeren en werd beoordeeld op iedere figuur of actie.

Mennen:
Om de uitslag bij het mennen te bepalen werden er twee proeven opgesteld. Eerst diende iedere combinatie een volledige dressuurproef uit te oefenen. Ook hier werden ze beoordeeld op een correcte uitvoering en op het niveau van de uitvoering. Als tweede proef diende er een kegelparcours op tijd afgelegd te worden. Het aantal seconden dat iedere deelnemer behaaldde werd vermenigvuldigt met een factor van 0,2. Deze score werd van het totaal afgetrokken om zo het eindtotaal te bekomen zonder dat de snelste parcours-rijder benadeeld werd.

Extra:
Hieronder zijn ook nog enkele sfeerfoto's toegevoegd.
Uitslag: Officiële prijskamp Aangespannen en Bereden

FOTO'S

3) Luc Thijs - Laika van het Beukenhof
2) Sofie Clerinx - Tresor van het Beukenhof
1) Sofie Clerinx - Dimph van de Meiren