Trekpaarden in de media

Afgelopen tijd verscheen het Belgisch Trekpaard weer regelmatig in het nieuws. Onderstaande links naar berichten en reportages hebben we voor u verzameld:

Voordracht - Verleden en toekomst van het Brabants trekpaard
Jan De Boitselier, voorzitter van de Koninklijke Maatschappij het Belgisch Trekpaard, geeft in de polyvalente zaal van GC Het Koetshuis een voordracht over het verleden en de toekomst van het Belgisch, 'Brabants' trekpaard. Een initiatief van Erfgoed Rausa, in samenwerking met de Landelijke Gilden van Roosdaal, op donderdag 17 oktober.
» klik hier om verder te lezen

Vollezele leeft comité promoot trekpaard
Met een dag vol activiteiten zet Vollezele Leeft op 20 oktober de schouders onder de promotie van het Brabants Trekpaard. Er staan een pak nieuwe activiteiten op het programma zodat het ook voor de trouwe bezoeker boeiend genoeg blijft. Niettemin blijft de menwedstrijd de absolute blikvanger. Daarnaast is er op 18 en 19 oktober ook de halloweenkermis met een halloweenwandeling in een nieuw kleedje.
(bron: Het Nieuwsblad)
Meer info ook op www.dagvanhetbrabantstrekpaard.be

Trekpaarden palmen Grimminge in
Honderdvijftig jaar geleden werd het paard Orange I geboren op een boerderij in Grimminge. Het dier werd de stamvader van het Belgische trekpaard. Vijf jaar geleden kwam er op het Grimmingeplein een bronzen beeld voor Orange I. Om de verjaardag van de geboorte van het paard en plaatsing van het standbeeld te vieren was er zondag een happening in Grimminge waarbij het boerenpaard uiteraard centraal stond.
(bron: Het Nieuwsblad)
Lees ook: Dorpsfeest eert stamvader van Belgisch trekpaard

Koksijde krijgt educatief centrum voor trekpaarden
Paardenvisser Johan Vandendriessche wil een Educatief Centrum voor Trekpaarden oprichten naast de Golf Hof ter Hille in Oostduinkerke. ‘Wij willen voorkomen dat het trekpaard verdwijnt’, klinkt het.
» klik hier om verder te lezen

De 137ste jaarmarkt van Jette is een beestenboel
TV Brussel
» klik hier voor een videoverslag