Trekpaarden in de media

Afgelopen tijd verscheen het Belgisch Trekpaard weer regelmatig in het nieuws. Onderstaande links naar berichten en reportages hebben we voor u verzameld:

Hippofacts (20/06/2013)
In de Hippofacts aflevering van 20 juni komen het evenement Trekpaarden tegen kanker in Coloma en de garnaalvissers te trekpaard aan bod.
» klik hier om de aflevering te bekijken

Vlissegem 'in de trek' (28/06/2013)
Voor wie een duik wil nemen in het authentieke leven in een landelijk West-Vlaams dorpje raden wij graag een bezoekje aan dit kermisweekend aan. Denk aan een pak muzikale optredens, volkse sportactiviteiten voor jong en oud en tal van andere randactiviteiten. Een van de hoogtepunten van het kermisweekend wordt de trekwedstrijd voor het Belgische trekpaard, op zondag kunt u een van de grootste rommelmarkten van het land.
» klik hier voor meer info

Jaarmarkt Opdorp op 1 juli (27/06/2013)
Vijftien verenigingen steken de handen uit de mouwen om de kermis en de jaarmarkt, ooit de meest toonaangevende in regio, dit weekend opnieuw te laten floreren. Op maandag staat de aloude jaarmarkt op het programma. Vooral het Brabants trekpaard is de blikvanger.
» lees het bericht op nieuwsblad.be

Het moeilijke voortbestaan van het Brabantse trekpaardenras (20/06/2013)
Begin juni werden in Strijtem bij Louis Evenepoel twee Brabantse trekpaardjes geboren. Goed nieuws voor het Pajottenland, want volgens Jan De Boitselier van de Koninklijke Maatschappij het Belgisch Trekpaard blijft het symbolisch dier van de regio met uitsterven bedreigd.
» lees het bericht op nieuwsblad.be

Trekpaarden sleuren bijna twee ton (12/06/2013)
De Brabantse Trekpaarden Club van Bekkevoort liet vorige zondag een dertigtal kolossen met mekaar in de clinch gaan in een trekwedstrijd. Bruno van Kees Verhaeren uit Arendonk sleurde uiteindelijk 1.900 kilogram mee. Bruno is een voskleurige ruin van zeven jaar.
» lees het bericht op nieuwsblad.be