Nieuwe koepelorganisatie: fusie Vlaamse Confederatie van het Paard en Paardenloket

PaardenPunt Vlaanderen

Op vrijdag 26 februari 2016 stelde minister Joke Schauvliege op Flanders Horse Expo de volledig vernieuwde koepelorganisatie van de Vlaamse paardensector voor. PaardenPunt Vlaanderen, het resultaat van de fusie tussen de Vlaamse Confederatie van het Paard en het Vlaams Paardenloket, zal vanaf nu de duurzame ontwikkeling van de Vlaamse paardensector ter harte nemen en staat klaar voor iedereen die in contact komt met paarden, pony’s of ezels.  

Anno 2015 was het Vlaams Paardenloket de kinderschoenen ontgroeid en naast de Vlaamse Confederatie van het Paard een gevestigde waarde geworden binnen de paardensector. Daarbij viel niet te ontkennen dat de activiteiten van beide organisaties elkaar op verschillende vlakken overlapten. Het grote publiek vond het bovendien niet altijd even eenvoudig om zijn weg te vinden tussen de verschillende verenigingen. Een fusie van VCP en het Vlaams Paardenloket kwam op tafel te liggen. Er vielen immers wel een heel aantal ook financiële - voordelen mee te rapen:
- een vereenvoudigd landschap: één Vlaamse koepelorganisatie, één aanspreekpunt, één website,…
- eliminatie van onnodige dubbele inspanningen omwille van overlappende activiteiten
- een efficiënte beheersstructuur: één vzw, één bestuur, één management, één boekhouding, één kantoor
- schaalvoordelen in kosten, personeelsbezetting,…
- …

Ondertussen is de fusie tussen VCP en het Vlaams Paardenloket een feit. Er werd gekozen om een volledig nieuwe en frisse identiteit te lanceren. Voortaan garandeert PaardenPunt Vlaanderen alle diensten van de voormalige organisaties VCP en Vlaams Paardenloket.

» Klik hier voor meer informatie en de contactgegevens.

PaardenPunt Vlaanderen