Nationale prijskamp 2016

Foto's kampioenen

Agribex - Internationale Beurs voor Akkerbouw, Veeteelt, Tuin en Groene Zones - is in de loop der jaren uitgegroeid tot een uniek evenement waar landbouwers, loonwerkers, vertegenwoordigers, overheden, onderzoekers en groot publiek elkaar ontmoeten. Het is met grote dankbaarheid dat de KMBT deel kan uitmaken om tijdens deze beurs ook onze Belgische Trekpaarden voor te stellen aan een groot publiek. Meer nog, dit jaar was er maar liefst de mogelijkheid om drie dagen gebruik te maken van de grote hoofdpiste!

Op donderdag en zaterdagnamiddag werd de nationale wedstrijd voor bereden en aangespannen trekpaarden gehouden - topsport met trekpaarden, het kan zeker!
De kampioenen (B: beginnelingen - G: gevorderden) :

Bereden (B): Heidi Willems met Billy van de Luckyfarm
Bereden (G): Heidi Willems met Hector van de Luckyfarm
Enkelspan (B): Frank Houben met Dorus du Plouys
Enkelspan (G): Sofie Clerinx met Tresor van het Beukenhof
Dubbelspan (B): Jan Verbakel met Madelaine van het Clootshof en Xsara du Malpaix
Dubbelspan (G): Noël De Beuf met Lotte van Steenhout en Jitte van Steenhout

De absolute hoogdag blijft uiteraard de Nationale Prijskamp op zondag… de tribune volledig gevuld en rijendik staat het publiek rond de piste voor de “crème de la crème” van wat de trekpaardfokkerij te bieden heeft.
Als Belgische kampioenen zijn het twee paarden uit Oost-Vlaanderen die mochten aangeduid worden; beide paarden nog in eigendom van hun fokker, een unicum.

Kampioenmerrie Ariane van Luchteren is een dochter van Rob van Sternhoven en is van Stal Van Doorselaere. Na Agri-Laure (2009), Rani (2011) en Kelly (2013) is deze Ariane nu de vierde kampioenmerrie die in Drongen op de weide staat!

Familie Imschoot uit Beervelde wist voor het tweede jaar op rij de kampioenstitel bij de hengsten te veroveren. Na Milo vorig jaar, is het nu hun eigen fokproduct Rivaal van de Boterhoeve (v. Kondor van 't Keerkenhof) die als kampioen de ring mocht verlaten.

Voor het tweede jaar was er de reeks Hengsten met afstammelingen, hier was de hoofdprijs voor de vos Bram van de Ruiting van de combinatie Henckens & Van Bommel uit Maaseik. Bram had een bijzonder kleurrijk lot achter zich opgesteld met de goedgekeurde hengsten Bram van de Lieshof (bruin) en Yke van het Hermeshof (vosschimmel), en de drie vosse merries Aurore, Aukje en Aurelie van het Hermeshof.
Deze laatste drie vormden ook het drietal dat de winst bij de loten van drie merries voor hun rekening nam.

Felicitaties aan alle deelnemers en een woord van dank aan alle vrijwilligers, de organisatie van Agribex / Fedagrim en de sponsors (Group Willy Naessens, De Winning & 7PK bier, Paardenmelkerij Lucky Farm, Landbouwleven,...).

Alle volledige uitslagen volgen later.

Nationale prijskamp 2016

FOTO'S

Nationale prijskamp 2016
Rivaal van de Boterhoeve (foto © L vd Bulck)
Ariane van Luchteren (foto © L vd Bulck)
Loten van 3 merries: familie Henckens (foto © L vd Bulck)
Hengsten met afstammelingen: Bram van de Ruiting (foto © L vd Bulck)
Heidi Willems met Billy
Heidi Willems met Hector
Frank Houben
Sofie Clerinx
Jan Verbakel
Noel De Beuf