Milo en Sara nationale kampioenen (uitslag)

18 januari Gent

Op zondag 18 januari stond in Gent tijdens Agriflanders de jaarlijkse hoogdag voor alle trekpaardenliefhebbers op het programma: de 120ste editie van de Nationale Prijskamp. Minister Kris Peeters vereerde net als vorige jaren onze prijskamp met zijn bezoek, net als Dhr. Piet Vantemsche - voorzitter van de Boerenbond.

De nieuwe Belgische kampioenen: Sara van 't Roetaart (Fierens) en Milo van Luchteren (Imschoot).Nieuw op het programma - of beter terug van weg geweest - was de reeks voor Hengsten met afstammelingen waarvoor de achtjarige Tinus van Aardenhof en de zevenjarige Matteo van 't Rietenhof zich aanboden. Het werd de groep van Tinus die als beste werd aangeduid. De hengst is in eigendom van Kurt en Dirk Brynaert uit Chièvres en had vijf dochters achter zich opgesteld.

Julie van de Boterhoeve van Luc en Marcel Imschoot uit Beervelde was de enige merrie met afstammelingen en haalde zo voor het tweede jaar op rij de titel binnen.
Bij de loten van drie behaalde familie Imschoot de eerste plaats met Julie aangevuld met haar dochter Joyce van de Boterhoeve en Coby van Halfweg.

Voor de derde maal werd ook een prijs uitgereikt voor "de beste trotteur", geschonken door Dhr. Jan Mijten van Landbouwleven. Deze eer viel te beurt aan Koen Zwaenepoel.

In de late namiddag volgde de apotheose met als eerste onderdeel het kampioenschap van de merries waarvoor 20 reekswinnaressen en rechtstreeks geplaatste kandidates in de ring verschenen. De kampioenmerrie van 2015 werd zo Sara van 't Roetaart van fokker/eigenaar Louis Fierens uit Emblem. Sara wordt 7 jaar en is een dochter van Darko van de Zaaidijk.
De reserve titel was - net als vorig jaar - voor Coby van Halfweg (9 jaar, v. Buffalo van 't Camillenhof) van Marcel, Luc en Ignaece Imschoot uit Beervelde. Als derde op tal werd Nadia van Nieuwenhove (8 jaar, v. Koss uit de Vinkenpeel) van Eric Holsteyns uit Sint-Truiden aangeduid.

Zeven kandidaten voor het kampioenschap van de hengsten met als nieuwe Belgische kampioen de vijfjarige Milo van Luchteren (v. Bonarius van 't Zand), in eigendom van Luc en Ignaece Imschoot uit Beervelde. Iwan van het Rijkelhof (4 jaar, v. Tijn van de Vliegert) van Van Langenhove & Rigaux uit Denderbelle werd reserve kampioen en Mistral van het Rijkelhof (6 jaar, v. Tijn van de Vliegert) van Arlette Heughebaert uit Honnelles eindigde als derde.» klik hier voor de volledige uitslag

» klik hier voor de foto's door ikwashier.be

» klik hier voor de foto's van Agriflanders

Foto's bij de uitslag volgen binnenkort.

Milo en Sara kampioenen

FOTO'S

Milo en Sara kampioenen
Sara van 't Roetaart - Belgisch kampioene 2015
Milo van Luchteren - Belgisch kampioen 2015
Sara van 't Roetaart - Belgisch kampioene 2015 (© A. Maes)
Milo van Luchteren - Belgisch kampioen 2015 (© A. Maes)
Bezoek van Piet Vanthemse en Minister Kris Peeters