Mathador en Kelly nieuwe kampioenen

Nationale Prijskamp 2013

Op zondag 13 januari stond in Gent tijdens Agriflanders de jaarlijkse hoogdag voor alle trekpaardenliefhebbers op het programma: de 118de editie van de Nationale Prijskamp.

In de late namiddag volgde de apotheose met als eerste onderdeel het kampioenschap van de merries waarvoor 18 reekswinnaressen en rechtstreeks geplaatste kandidates in de ring verschenen. De kampioenmerrie van 2013 werd zo Kelly van Luchteren van Stal Van Doorselaere uit Drongen. Kelly is een zesjarige dochter van Buffalo van 't Camillenhof en Rani van Luchteren die zelf nog maar twee jaar geleden de titel binnenhaalde voor haar fokkers/eigenaars.
De reserve titel was voor Nadia van Nieuwenhove (6 jaar, v. Koss uit de Vinkenpeel) van Eric Holsteyns & Robby Vanbockrijck uit Lummen. Als derde op tal werd Coby van Halfweg (7 jaar, v. Buffalo van 't Camillenhof) van Marcel, Luc en Ignaece Imschoot uit Beervelde aangeduid.

Slechts vijf kandidaten voor het kampioenschap van de hengsten met als nieuwe Belgisch kampioen de vierjarige Mathador van de Bouwhoeve (Iwan van Aardenhof x Martine van de Onlandshoeve) die zo het voorbeeld van zijn volle broer Gaston, Belgisch kampioen 2010, volgt. Mathador is in eigendom van Rik en Jella Swinnen uit Tessenderlo.
De bruine Rob van Sternhoven (6 jaar, v. Buffalo van 't Camillenhof) van Danny Bosmans uit Heusden-Zolder werd reserve kampioen en Matteo van 't Rietenhof (5 jaar, v. Iwan van Aardenhof) van Dominique Van Riet uit Londerzeel derde op tal.

De andere titels waren ook een prooi voor Stal Van Doorselaere. Oud-kampioene Rani van Luchteren (v. Lars van de Smidse) won immers de rubriek merries met afstammelingen en bij de loten van drie waren het de drie eigen fokproducten Agri-Laure, Agri-Anne en Rani die de hoofdprijs wegkaapten.

Voor het eerst werd ook een prijs uitgereikt voor "de beste trotteur", geschonken door Dhr. Jan Mijten van Landbouwleven aan Nick Van Dender, vaste voorbrenger bij Stal Van 't Bos uit Malderen.

Meer informatie, de volledige uitslag en foto's volgen binnenkort.

Mathador en Kelly kampioenen

FOTO'S

Mathador en Kelly kampioenen
Mathador van de Bouwhoeve - Nationaal kampioen 2013
Kelly van Luchteren & familie Van Doorselaere
Kelly van Luchteren - Nationaal kampioene 2013
Nick Van Dender beste trotteur
Rani van Luchteren - Merries met afstammelingen
Stal Van Doorselaere - Loten van 3