Ledenmagazine september

Special Albert De Baene

In het ledenmagazine van september zit opnieuw een special over een bijzondere fokkerij of moeten we zeggen over een bijzondere man. Albert De Baene voorstellen hoeft eigenlijk niet. Iedereen die van ver of nabij betrokken is bij het Belgisch trekpaard kent ongetwijfeld deze immer minzame nestor van de trekpaardenwereld. Maar wat weinigen weten is dat hij en zijn voorvaders mede aan de wieg hebben gestaan van het ras en mede gestalte hebben gegeven aan zijn huidig type. U leest de volledige historiek van een gedreven paardenminnende familie, samengesteld en opgemaakt door Lutgarde De Greeff.

Verder gaat het uiteraard over de twee regionale kampioenschappen, het Vlaams kampioenschap in Aalst en het Waals kampioenschap in Eghezée. Maar ook de verschillende (inter)provinciale wedstrijden komen aan bod: Alken, Stabroek, Torhout, Merchtem,...

Ter gelegenheid van het 125-jarige bestaan van het stamboek werd op 4 september het Feestdiner gehouden in Groot-Bijgaarden, hiervan kan u het (foto)verslag bekijken. Ook het boek dat werd uitgegeven voor het jubileum komt aan bod (klik ook hier voor meer info)

En verder ook :
- Red het Belgisch trekpaard van uitsterven
- Resultaten wedstrijden voor aangespannen en bereden trekpaarden 
- ...

U mag deze editie begin oktober in de bus verwachten !
Bent u nog gog geen lid? 
Klik hier voor meer info en bekijk ook de inhoud van de eerdere ledenmagazines

Special De Baene