Henk ter Agter Koninklijk onderscheiden

Orde van Oranje Nassau

Elk jaar worden er in Nederland, rond de verjaardag van hun vorstin Koningin Beatrix, enkele mensen die zich belangeloos voor de maatschappij van hun land hebben ingezet met een Ridderorde getooid. Dit jaar vindt in Nederland de wisseling van kroon plaats en juist nu werd de vroegere verslaggever van de K.V.T.H., Henk ter Agter uit Eibergen, de Koninklijke onderscheiding als lid in de orde van Oranje Nassau toegekend.

Henk was voor deze Ridderorde voorgedragen door de Koninklijke Vereniging het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger. Hij heeft zich dan ook langer dan tien jaar verdienstelijk gemaakt als officieel verslaggever van deze vereniging. Tot op de dag van vandaag schrijft hij nog steeds achtergrond artikelen over trekpaarden en haflingers. Ook voor de K.M.B.T. mocht hij langere jaren de Nationale prijskampen en de hengstenkeuringen weergeven. Hij heeft meerdere jaren in de Nederlandse foktechnische commissie gezeten en was mede auteur van een boek over Haflingers. Daarnaast heeft Henk voor “De Paardenkrant” in veertien jaar tijd ongeveer 2750 artikeltjes geschreven.

In het dorpje Eibergen, waar Henk en zijn vrouw Grada jarenlang een melkveehouderij hebben geëxploiteerd werd hij voor deze Koninklijke onderscheiding gesteund door verenigingen op cultureel, historisch, kerkelijk en sociaal gebied. Ook voor deze organisaties heeft Henk zich lange tijd volledig ingezet.
Dat Henk en zijn vrouw nog jarenlang van deze Koninklijke onderscheiding mogen genieten.

Persbericht K.V.T.H.

Vanuit de K.M.B.T. en V.F.B.T. wensen we Dhr. ter Agter, graag geziene gast op onze Belgische evenementen, van harte te feliciteren met deze onderscheiding.

ter Agter Koninklijk onderscheiden