Boek 125 jaar Belgisch Trekpaard

Te koop tijdens alle komende evenementen

Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan werd een boek uitgegeven met ondermeer de foto's van de Belgische kampioenhengsten en -merries van de laatste 25 jaar.

Het boek is tweetalig (Nederlands-Frans), telt 92 pagina's en is volledig in kleur gedrukt. Het is te koop voor 20 euro tijdens alle komende evenementen*.

Inhoud van het boek :

  • Voorwoorden :
    - "Het werk van de Koninklijke Maatschappij het Belgisch Trekpaard (1886-2011)" door Maurice Dedobbeleer (Voorzitter KMBT)
    - "Het Belgisch trekpaard, een pardel voor de toekomst" door Sabine Laruelle (Federaal minister van Landbouw)
    - "Lang leve het Belgisch trekpaard" door Benoît Lutgen (Waals minister van Openbare werken, landbouw, landelijke aangelegenheden, patrimonium en natuurbehoud)
    - "Het Belgisch trekpaard als trekker van de Vlaamse export" door Kris Peeters (Vlaams Minister-President & Vlaams minister van Landbouw en Plattelandsbeleid)
     
  • Eigenaars en fokkers... allen zijn het kampioenen; door Paul De Brauwer
    - Geschiedenis
    - De galerij der kampioenen
    - Meer kleurenvariatie en uitwisseling met Nederland
    - Nawoord
     
  • Fotoalbum nationale kampioenen van België
    In 1985 werd een fotoalbum uitgegeven met alle nationale kampioenen, als aanvulling worden de 25 volgende kampioenhengsten en -merries geplaatst.
     
  • Nawoord: "De toekomst. Gebruikseigenschappen van het Belgisch trekpaard" door Jan De Boitselier (Voorzitter VFBT)
* Het boek is niet te bestellen via postverzending; het is enkel te koop op de stand van het secretariaat tijdens alle aankomende evenementen: klik hier voor de kalender.

Boek 125 jaar Belgisch Trekpaard

FOTO'S

Boek 125 jaar Belgisch Trekpaard