7PK, kracht met smaak

Trekpaard uithangbord van nieuw streekbier

7PK, kracht met smaak, smaak met kracht De Winning, een Limburgs sociaal economiebedrijf met een professionele dienstverlening in landschapsbeheer, ecologisch groenbeheer en korte keten landbouw met afgeleide horeca activiteiten lanceert een nieuw Belgisch streekbier.
Het bier wordt samen met Brouwerij Anders gebrouwen naar aanleiding van ‘PaardenKracht in het BosLandschap’. Een project waarbij De Winning opnieuw trekpaarden inzet tijdens werkzaamheden in natuur- en bosbeheer. Met het streekbier wil De Winning de aandacht vestigen op het Belgisch trekpaard.
Door dit krachtig dier te promoten, verdwijnt dit levend erfgoed niet uit onze bossen en landschappen. De Winning promoot het werkend trekpaard door actief op zoek te gaan naar innovatieve technieken, nieuwe diensten en sociale meerwaarden.

Het nieuwe bier draagt de naam 7PK en is het eerste bier in een reeks van bieren die op de markt gebracht worden. PK staat voor PaardenKracht. De 7 komt van 7% alcoholvolume. Het blonde bier met een hoge nagisting op fles is gebrouwen op basis van echte haver en wordt aangeboden in flesjes van 33cl en in flessen van 75 cl. De geur is licht moutig en licht fruitig. De smaak is karaktervol en fris met een aangename hopbitterheid en de afdronk is hoppig waarbij de smaak lang aanwezig blijft in de mond.
Het is een zeer lekker bier als aperitief, het past goed bij visgerechten en kalfsvlees en het is een ideaal terrasbier. PKbier heeft ook een eigen glas dat bedrukt is met het logo van het bier, een gouden Belgisch trekpaard.

Op 23 april werd het bier voorgesteld op een persconferentie en is nu al te koop in de hoevewinkel van De Winning te Lummen. Het bier zal op korte termijn ook in de winkelrekken verschijnen. Tijdens de Dag van het Trekpaard, die op 28 april doorgaat in Lummen, wordt het bier officieel gelanceerd en kan iedereen het bier proeven. Deze dorstlesser voedt de passie voor het werkend trekpaard. Een krachtig bier met smaak en een smakelijk bier met kracht. Meer info vind je op www.dewinning.be en www.pkbier.be.

Bron en copyright foto's: De Winning

7PK, kracht met smaak

FOTO'S

7PK, kracht met smaak
Belgisch kampioen Mathador was bij de persconferentie